donderdag 1 november 2012

Flashpacking




We zijn er achter gekomen wat we aan het doen zijn: 'flashpacking'. Zeg maar, backpacking voor (nog net) dertigers met wat centjes op de bank.
En we vinden het heerlijk!
Tja, hoe gaat dat dan in z'n werk?

Als je aan het backpacken bent, dan heb je een klein budget per dag en daar moet je het mee doen: slapen, eten, reizen. Dat is natuurlijk erg leuk, maar wel basic:

  • harde kleine bedden, gedeelde badkamer, nachtbussen, eten bij straatstalletjes. 
Als we dan kijken hoe wij dat nu doen, dan is dat inderdaad flashpacking:
  • guesthouse mag best wat duurder zijn (maar nog steeds die kolere harde bedden, het blijft AziĆ«....), eigen badkamer, aircootje, wifi is wel fijn, private mini-vans (toch zijn deze zeer goed te betalen, maar toch ietsie duurder dan de bus)

.....maar toch: we doen het denk ik goed.Lekker puzzelen in de Lonely Planet en dan maar lekker op pad.

Zo zijn we van Koh Samet teruggegaan naar Bangkok met de mini-van. Dat was een grappige tocht. Vooral het begin. Een beetje mensen in een busje stapelen. BusJE zei ik....plaats voor 14 mensen.
THAI mensen. Van die kleine iele piele vrouwtjes en mannetjes. Daar gingen we met de bus. En de bus stopte. Mensen erin, bagage erin. En daarna weer stoppen...etcetera etcetera.
Op een gegeven moment denk je: bus is vol. Nee hoor, bus is nog niet vol! Nog een thai erbij....en nog een....en nog een?. Hahahahahaha, op een gegeven moment overal mensen en tassen.
Prachtig en bijzonder economisch!

Mensen in AziĆ« hebben overal een oplossing voor...ook voor ruimte. Als het niet binnen kan...


In Bangkok zaten we in een heerlijk klein guesthouse midden in het centrum en vlak bij de 'sky train'. Heerlijk hoe je dan lekker zelf je reis kunt plannen i.p.v. afhankelijk te zijn van tuk-tuks en taxi's.Vooral de tuk-tuk chauffeurs zijn op de inhoud van je portemonnee op jacht..


We reizen heerlijk door de stad en regelen op de ambassade van Vietnam een visum voor ons bezoek aan dat land later.


Verder kopen we alvast trein tickets voor morgen naar Phitsanulok (midden Thailand).


We lopen dan Chinatown in. Heerlijk tussen de kraampjes in de smalle steegjes slenteren en maar kijken (en ruiken) wat er allemaal te koop is. Het is een grote Albert Heijn, maar dan anders...







S'avonds eten we heerlijk in de stad en wandelen we nog wat rond door het hectische Bangkok.


De volgende ochtend gaan we met de trein onderweg naar midden Thailand.


Voordat we Bangkok uit zijn, zijn we een uur verder. Ook hier bouwen ze (al dan niet illegaal) tot aan het spoor...de trein raakt nog net de golfplaten niet!


Onderweg reizen we langs uitgestrekte rijstvelden. Prachtig! Thailand is hier echter net zo plat als Nederland!



Na een reis van een uur of 10 (na de trein nog een uurtje in de mini-van) komen we aan bij Sukhothai waar we morgen een enorm tempelcomplex gaan bekijken. We zijn benieuwd!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten