woensdag 7 november 2012

Olifanten zijn niet om op te rijden!




Chinese muziek klinkt zachtjes uit de boxen terwijl we onze -voor Azië gangers bekende- toast met aardbeienjam wegpeuzelen bij het ontbijt in Chiang Mai. Als je zo'n muziekje thuis zou opzetten zou je het binnen 5 minuten vervangen door iets anders, maar hier past het.
Heerlijk rustig ontbijten we en laten de afgelopen dagen even passeren.....

We doen het heerlijk rustig aan, na ons bezoek aan Sukhothai. We nemen de bus naar Chiang Mai en dat reist prima: goedkoop, met airco en best snel!
We checken in Chiang Mai in in ons hotel en lopen een paar uurtjes later heerlijk ontspannen over de 'saturday night market': een hele relaxte markt waar we lekker overheen lopen, wat spulletjes kopen en een lekker biertje drinken!




De volgende dag huren we een paar fietsen en gaan heerlijk peddelend langs de verschillende tempels. Prachtig! Maar wel erg warm (we klagen niet hoor in de wetenschap welk weer het in Nederland is...).

De dag erna hebben we een bezoek aan het Elephant Nature Park gepland. In dit park worden olifanten opgevangen die hun leven lang zijn uitgebuit. 



Een prachtige ervaring: ze laten zien dat de traditionele 'martelmethode' om olifanten te laten gehoorzamen ook gedaan kan worden door positieve beloning  (goed gedrag belonen ipv afwijkend gedrag afstraffen).


We zijn zwaar onder de indruk van de filmbeelden en weten nu dat rijden op een olifant niet kan zonder martelen. De rest van de dag is prachtig: we lopen tussen de olifanten en voederen, badderen en bewonderen deze reuzen!





We besluiten ons bezoek aan Chiang Mai met een dagje relaxen, huren een motorscooter en rijden door een prachtig natuurpark naar Doi Suthep. De tempel is prachtig, alleen de ontelbare donatie-geld-bussen maken het bezoek tot een vreemde gewaarwording: het lijkt wel een donatiesupermarkt...



Wel heel bijzonder: we worden door een priester gezegend met een lang en gezond leven! Dat voelt goed zeg!


We vertrekken richting Chiang Kong, een grensstad met Laos. We willen hier de grens met Laos over om met een slowboat de Mekong rivier af te zakken naar Louang Prabang.
Op de weg ernaar toe zien we een prachtig Thais landschap aan ons voorbij trekken: prachtig groene heuvels, rijstvelden en mooie dorpjes!

Onderweg stoppen we nog bij een bijzondere witte tempel...prachtig!! 



We eindigen de dag mijmerend over de Mekong rivier! Proost....


2 opmerkingen:

  1. Bah wat vervelend allemaal! Heel mooi om te lezen en te zien wat jullie allemaal meemaken! Heel veel plezier nog samen en geniet ervan!

    Groetjes, margreet

    BeantwoordenVerwijderen