zondag 28 oktober 2012

Stukje paradijs op aarde....met het venijn in de staart...


Na onze aankomst in Bangkok en ons korte verblijf daar gaan we op weg naar Ko Samet. Een eilandje op 2,5 uur rijden van Bangkok. We hebben uitgedokterd, dat je er met een 'mini van' goed en met airco kunt komen en vertrekken vanaf het 'Victory Square'  in Bangkok.

We vinden al snel het busje en 20 minuten later zijn we op weg naar een heerlijk eiland! We zoeken aan de pier uit hoe we het makkelijkst op ons strand uit kunnen komen en een half uurtje later gaan we met de speedboat op weg. Thailand op z'n best!


Eenmaal aangekomen worden we op het strand afgezet, heerlijk met de blote voetjes zo op het strand!


We checken in en even later plonzen we in de heerlijk warme zee.



De reden dat we hier zijn is om even lekker bij te tanken na een zeer hectische periode en nog wat 'research te doen' voor onze reis. Ik kan me slechtere plekken voorstellen om gewapend met een kaart en de Lonely Planet op een strandbedje onder het genot van een heerlijke cocktail voorpret te hebben.
Het voelt heerlijk!





We genieten een paar dagen, lezen wat en huren een motorscooter voor een dag. De wegen zijn...ehhhh....bijzonder slecht, dus FEEST met een hoofdletter F.




Helaas denkt de arm van Gerda daar iets minder over en we besluiten na een kort ritje de 'brommer' weer in te leveren. Het risico op problemen met de arm is te groot.
We gaan dit later zeker nog een paar keer doen, het is een geweldige manier om het land te zien (maar dat wist ik al ;>)))

Na een heerlijke strandwandeling bij de ondergaande zon besluiten we nog even op een terras neer te strijken en nemen een drankje.

Gerda ziet een vitrine vol met gebak en neemt een heerlijk gebakje en voert mij een klein hapje. Hij smaakt wat vreemd....tja, dat blijkt later helemaal geen goed gebakje te zijn en we lopen dus een aardige voedselvergiftiging op...Gerda woont dezelfde avond op de badkamer en ik kom er nog redelijk van af.

We besluiten hierdoor nog iets langer te blijven zodat Gerda goed kan herstellen. Pffff, nog twee dagen op een subtropisch eiland..

8 opmerkingen:

  1. Leuk je te kunnen volgen !

    Veel plezier daar samen!

    David en Kat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Robert,

    Leuk te lezen dat jullie vertrokken zijn. Geniet er beiden met volle teugen van. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg.

    Luc (Mr Beer)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hopelijk voelt gerda zich al wat beter,het zit haar ook niet mee.Wat een schitterend eiland
    zeg,bofkonten :)

    Groetjes van ons uit het koude nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Ingeborg, het gaat gelukkig alweer een stuk beter, we reizen morgen weer door! Groetjes uit het warme Thailand ;>))

      Verwijderen
    2. Hey Robert En Gerda zo te zien hebben jullie het daar wel naar jullie zin denk ik,ik lees dat jullie richting Luang Prabang trekken zeker eens langsgaan bij restaurantje The House heerlijk stoofvlees met frietjes en een .......Duvel!!!!!! echt waar kerel ZEKER DOEN!!!!!!! Geniet er nog van en zeker tot later Grtz
      Ronny van den Deeeeeeeevid

      Verwijderen
    3. Hey Ronny, dat gaan we zeker doen. Louang Prabang is een heeeeeeeeeeeeerlijk stadje zeg. Erg relaxed! I like it a lot!!!!!

      Verwijderen