woensdag 24 oktober 2012

Game on!



Na een lange nachtvlucht (zonder slaap, aijj) landen we licht vermoeid op het vliegveld van Bangkok. We nemen een taxi naar ons hotel en vallen daarna in een (korte) diepe slaap.

Daarna nog even sfeer snuiven in de stad. Een grote, moderne stad met veel verkeer. Tja, we zijn tenslotte in AziĆ«  dus dat kan wel kloppen. Al snel komen de geuren van azie onze neusgaten binnen: houtskool, verbrand vlees en uitlaatgassen.
Het verschil met india is duidelijk: het ruikt voor de verandering eens een keer niet naar urine...En nog een verschil: op de volgende foto een netwerk van electriciteitsdraden in Thailand...in India hadden ze zeker nog 500 huishoudens (illegaal) met kroonsteenjes aangesloten..
Na een lange nacht slaap- we waren echt heeeeel moe en niet alleen van de vlucht- gaan we lekker Bangkok in. Eerst even gekeken waar we morgen in de 'mini van' stappen (scheelt 90% met een eerder aangeboden prijs, we blijven hollanders..), gaan we richtig het grote paleis in hartje Bangkok.

Een prachtig complex met paleizen (aziatische  stijl en -heel bijzonder- sommige zeer westers) en tempels. Prachtig om te zien.



De meeste met zeer veel goud belegd, dit was er in India zeker vanaf gestolen geweest.


In het paleis is er een ritueel waar je elkaar kunt zegenen met een bloem gedrenkt in water..deze gelegenheid slaan we natuurlijk niet over. Mooi te zien hoe iedereen bij dit ritueel plezier heeft (had ik al gezegd hoe mooi Gerda kan lachen?)!



En natuurlijk nog even van de 'locals'  'een fotoke getrokken' (zoals de belgen dat zo mooi kunnen verwoorden):

We wandelen daarna nog even door het oude Bangkok over de amuletten markt en langs de rivier.

Na een heerlijk relaxte dag duiken we het zwembad nog even in en bereiden ons -met de skyline van Bangkok op de achtergrond- voor op onze reis morgen naar Ko Samet. We gaan daar even heerlijk uitrusten en ons voorbereiden op de komende weken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten