donderdag 20 september 2012

On the top of the world!


In de ochtend worden we wakker en zien wolken, veel wolken.


Op de weg omhoog naar de Wari La (5300 m) wordt het kouder en kouder en ook hier komen we in de sneeuw op de top. Snel rijden we door, want we hebben het erg koud!

 De afdaling naar de Nubra is prachtig, helaas komt er door de bewolking weinig terecht van mooie plaatjes. Toch merk ik nu ik voor de tweede keer deze vallei inrijd hoe ongelooflijk mooi deze vallei is.
De vallei is breed, groots en overal zie je enorme rotsformaties en stromend water.

Het is moeilijk aan een buitenstaander uit te leggen hoe groots het uitzicht is. Een Rembrandt in het echt!
We eindigen in Hunder waar we nog even met kamelen spelen (overblijfselen uit het tijdperk van de zijderoute) en met de motor wat stoeien met doorwadingen en zandduinen.



Gelukkig is het de volgende dag nagenoeg wolkenloos. Dit is maar goed ook, want door het slechte weer van gisteren blijkt de Kardung La (ons doel, de hoogst berijdbare pas ter wereld) afgesloten te zijn geweeest vanwege sneeuw en ijs..dat belooft wat..
Op weg naar de Kardung La passeren we een prachtig klooster met een enorm indrukwekkend Budha beeld. Wat een plaatje!


We rijden de Kardung La op en hoe hoger we komen des te witter wordt het. Gelukkig is door de zon de sneeuw veranderd in een 'modder/sneeuw pap' en glibberend komen we boven op de pas.



Voor vele mensen een enorme ontlading.





Met een prachtig uitzicht in ons geheugen beginnen we aan de prachtige afdaling naar Leh.


Ons motor avontuur zit erop, nu op weg naar de Taj Mahal! We verlaten de bergen met pijn in ons hart, wat is het hier mooi. We were at the top of the world with our bikes!


1 opmerking: