zondag 9 september 2018

Lava discovery
De lavakeien spatten tegen onze carterplaten. Het is oppassen geblazen met de scherpe lavakeien. Een stuurfout en je rijdt lek op dit vlijmscherpe materiaal. Een magistraal uitzicht op de bloklava die metershoog naast ons de weg bepaald maken het rijden in dit apocalyptisch landschap een tocht om door een ringetje te halen.


We zijn aan het ontdekken en rijden routes waarvan we niet weten of ze ├╝berhaupt te doen zijn met een motor. Het is uitproberen en vooral vragen aan lokalen of de wegen die soms wel en soms niet op kaarten staan of ze te begaan zijn. 


Tja, en dan kom je soms leuke verrassingen tegen. Rivieren moeten we soms om meerdere plaatsen doorwaden om de beste doorgang te bepalen. Elke keer weer spannend  als we een voor een door de rivier gaan. Val je of niet? Kom je grote keien tegen? Een diep gat? Met teamwork slagen we erin elke rivier tot nu toe te overbruggen. 


We helpen elkaar om erdoor te komen. Gaaf te zien hoe je als groep samen tot zo’n mooi resultaat kunt komen terwijl je elkaar nauwelijks kent. 
Doordat we ontdekken komen we ook onverwacht mooie plekken tegen. Geweldige uitzichten op vulkanen en lavavelden vullen onze hersenen met prachtige herinneringen. 


We stuiteren over lavavelden en komen uit op gigantische spoelvlaktes met diep zwart zand waar we doorheen ploegen met onze zware motoren. Man, een supersterke helling in gigantisch zwaar diep wegzak-zand nemen we met vereende krachten. Uithijgend komt de beloning met een waanzinnige tocht terug richting zee waar we onze motoren voorzien van de nodige brandstof en vullen we onze magen met een heerlijke maaltijd in een warme restaurant. 

Na de lunch laat het grillige IJslandse weer haar gezicht zien en laat weten dat met de natuur niet te spotten valt. Met geweldige slagregens en toenemende wind wordt ons door lokalen geadviseerd een veilig heenkomen te zoeken om een storm van een paar uur te overbruggen. 


We nemen onze intrek in een heerlijke hut en hangen onze doornatte kleding te drogen en drinken een heerlijk glas op het leven terwijl de wind en regen op onze hut beukt.


Foto verantwoording:  sommige foto's zijn genomen door medereizigers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten