donderdag 13 september 2018

AskiaWe rijden weg van de storm. Stormen komen in IJsland in drie fases: eerst komt de sneeuw, dan ongehoorde kou (-10) en daarna wind. Veel wind. Heel veel wind tot vlagen met kracht 12. Geen goed idee op een motor te gaan zitten. Pech hebben we ook veel met de volgauto. Uiteindelijk breekt er een beugel van de oliekoeler en beschadigd de hoofdradiator. Het water lekt er met veel kracht uit. We bereiken uiteindelijk bewoond gebied door elke 20 kilometer met water de radiator te vullen. En dan sta je dus een dag stil.


We vermaken ons een dag in de omgeving van Reykhalid en bezoeken wat bezienswaardigheden waaronder de imposante Detifoss. Ik zie m voor de tweede keer maar ben overweldigd door de immense hoeveelheid water die naar beneden stuitert.
Uiteindelijk wordt de auto gerepareerd en vertrekkend we. Wederom worden we geconfronteerd met een storm exact in de hoek waar we heen willen en we trekken een oud plan uit de kast. We gaan richting Askia.

Vier jaar geleden kon ik hier niet rijden vanwege de uitbarsting van de Bardabunga, maar nu rijden we exact langs een lavavelden uitgespuugd door deze vulkaan. Een imposante gezicht.
De rit naar Askia is pittig, maar waanzinnig. De zwarte velden blijven maar komen en de vulkaan is  gedekt met een mooie laag wolken.We lunchen met uitzicht op de vulkaan en tanken onze motoren af. We hebben dan nog geen idee welk avontuur ons dan te wachten staat...Geen opmerkingen:

Een reactie posten