dinsdag 7 april 2015

Op zoek naar marmer



Nog steeds onder de indruk van de enorme Sequioa bomen gaan we de volgende dag door naar een ander uiterste: de woestijn van Death Valley.

De weg ernaar toe leidt ons door een stuk Sequioa park en hier vinden we–naast de zo kenmerkende bomen-prachtige weiden en ranches! De weg loop fabuleus slingerend door het landschap. We genieten met volle teugen.





Onderweg een paar pareltjes van foto’s kunnen schieten.



De wegen worden rechter en rechter. Eindeloze vlaktes liggen overal om ons heen. De eenzaamheid schreeuwt ons tegemoet.
Voordat we het park ingaan slapen we in Olancha. Wij maar denken dat ze hier een supermarkt hebben….fout…een tankstation voorziet ons van een tank benzine, water, klef broodje en een koud biertje.



Tja, ik heb al wat woestijnen in m'n leven gezien, maar wat is die van Death Valley een bijzondere zeg!


Uiteraard rechte wegen, maar daarnaast enorm veel hoogteverschil, canyons, bergen, vlaktes , zandduinen en mijn hemel: wat een kleuren! Bruin, paars, lila, groen, oker, brons, geel, wit, grijs, granny smithgroen. WAUW.






Op een parkeerplaats komen we een man tegen, die foto's neemt van straaljagerpiloten. Eehhhh, straaljagerpiloten? We schijnen in "Starwars Canyon" te zijn...hij neemt foto's van de piloten als ze aan het trainen zijn als ze op 150 meter hoogte door de canyon gaan....duszzzz


Heel verrassend dus. Ik heb  voor mijn vertrek een boek van National Geografic gekregen en halen hier wat tips uit. Een waanzinnige wandeling door Mosaic Canyon is het gevolg. Een prachtig uitgesleten canyon waar ooit water het marmer heeft uitgesleten, erg bijzonder.




Op Zabriski point krijgen we wederom een fantastisch uitzicht op prachtig uitgesleten canyons te zien. De naam komt van de directeur van de naar broom (grondstof) zoekende firma. Hij zag al snel dat toerisme een betere toekomst was dan het afgraven van al deze pracht.  Veel  mensen met een vooruitziende blik over behoud van natuur. Daar kunnen ze in de gebieden waar oerwouden met een rotgang verdwijnen nog heel veel van leren (yes, it’s all about money).




USA, een land van uitersten…na Death Valley rijden we het gekkenhuis van Las Vegas in..Disneyland voor volwassen (al gedragen velen zich niet zo)...even acclimatiseren...



2 opmerkingen:

  1. Herman Sietsma7 april 2015 om 20:25

    Dusssss, een blote straaljager piloot gezien ??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahahaha, helaas geen straaljager gezien (wel op de foto en de piloot was netjes gekleed ;>))

      Verwijderen