woensdag 22 april 2015

California sunshine....en de harde realiteit van het leven..





Na al die natuurpracht komen we terug aan de kust bij Santa Barbara. We hebben inmiddels ruim 3000 mijl (4800 km) gereden en zijn wel aan wat rust toe ;>))

Als we zo in onze foto's terugkijken duizelt het ons wat we al gezien hebben. Ik had niet kunnen vermoeden dat dit land zoveel te bieden had qua natuur. En wat een afwisseling!

Gaaf was het om tijdens deze reis het boek 'Reizen zonder John' van Geert Mak te lezen, ik kom daar op m'n volgende blog even op terug, het is zeer de moeite waard en heeft zoveel achtergrond informatie tijdens deze reis over de USA, de geschiedenis, mensen en mentaliteit gegeven. Gaaf!


Maar nu eerst terug in California. We merkten het al in San Francisco en nu weer in Santa Barbara: de mentaliteit is hier toch anders dan meer oostwaarts: losser, Europeser.





Minder hamburgers, meer veggie food. Stadjes waar je even op het terras kunt zitten (dat is in Utah met de strenge alcohol-wetten absoluut taboe), stadjes met kunstenaars zoals Ojai (waar we toevallig even doorheen reden om een snelweg te vermijden).




En weer de Spaanse invloed in Santa Paula (en ze zwaaien overal die motorrijders ;>))



Tja, en dan de kust. Heerlijk! We hebben genoten van mooie stranden, zeehonden, zeeleeuwen.





Ook het 'whale-watching' was prachtig, evenals het haven-leven.





Via 'Highway one' zijn we weer terug gereden naar San Francisco. Wat een prachtige weg met fantastische uitkijkjes en vergezichten.



Ook nog even kennis gemaakt met de beruchte 'fog'. Ja, hij is dik en koud....de lange broek en trui konden weer aan.








We hadden nog wat tijd over en zijn nog even doorgereden naar de wijngebieden van Napa en Sonoma. Het weer zat daar wat tegen (weinig fotogenieke momenten helaas), maar de ritjes door de golvende wijngebieden waren prachtig (en de palmbomen tussen de wijnranken ook..).



Nu weer terug in het 'gewone' leven. Dat we er van moeten genieten blijkt als mijn lieve neef de strijd tegen kanker heeft moeten opgeven. Het zat eraan te komen, maar als we 1 ding geleerd hebben in het leven is er nu van te genieten zolang het kan. Intens en zonder mate:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten