maandag 1 september 2014

Cafe au lait


VERDOEMME GOD MILJARD D'NONDEDJU!!!!  linkt het keihard over de hoogvlakte. Andre heeft net ontdekt, dat zijn motorolie de kleur heeft van 'café au lait'.
Water in de motorolie..gevolg van het zwempartijtje gisteren..even wisselen dus.

Als Leon even daarna zijn motor probeert te starten weten we dat we even stil gaan staan...

De mobiele werkplaats wordt maar weer eens opgezet, een gelukje: het lijkt wel zomer in IJsland..
De startmotor doet helemaal niks, gisteren kwam er nog een vervelend ratelend geluid uit, nu niks meer...@#$%##$%
Kapot....een belletje naar de BMW garage geeft uitsluitsel...voor het einde van de reis is het reserveonderdeel niet beschikbaar.
Aanslepen dus...

De dag begon onwerkelijk...het is lente-achtig zacht buiten. Een stralend zonnetje en een strakblauwe hemel geven een prachtig uitzicht op de gletscher.
We zitten tijdens de reparatie heerlijk in de zon..het lijkt net wintersport..



Het weer zit ons geweldig mee. Dit is uniek, we hebben al dagen achtereen prachtig en droog weer. Dit schijnt nooit voor te komen in IJsland.Onze pech met de motoren wordt gecompenseerd met het weer!

Wat me opvalt aan IJsland is dat het landschap zo ongelooflijk divers is. Het ene uur rijd je op de maan, het andere uur door Schotland en een ander moment daarna rijd je in Noorwegen.



Zo rijden we na een paar prachtige rotsachtige tracks opeens een groen dal in. Na een bezoek aan een prachtige waterval (wat een enorm geweld!) rijden we een bijzonder mooie vallei in waar denk ik de enige bomen van IJsland staan.


Eerder op de dag rijden we op zo'n 40 kilometer van de vulkaan die op uitbarsten staat. Een dikke plak gletscher-ijs laat niets van het onderliggende natuurgeweld zien. Het schijnt dat het water wat door de uitbarsting smelt vanzelf een uitweg zoekt.Niemand weet wanneer en waar.
De IJslanders halen er hun schouders voor op. Dit gaat al eeuwen zo en nu iedereen bang is voor het stilleggen van het luchtverkeer is het opeens spannend...pffff.
 
Een krap uur later rijden we op de heide zo lijkt het. Een weidse hoogvlakte met allemaal roze en gele heideachtige planten. De Oirscotse heide zo lijk het...de contouren van de bergen geven uitsluitsel...we zijn nog steeds op IJsland.


Prachtig slingeren we over mooi slingerende paden richting de kust waar we onder het genot van een lente-achtig zonnetje een heerlijke kop koffie nuttigen.


Voor we bij ons verblijf aankomen passeren we nog een 'veld' waar geisers borrelen en gassen de aarde uitkomen. Hier zie je pas hoe warme de aardkorst onder ons is, indrukwekkend!


We komen bij ons verblijf aan, een aangenaam avondzonnetje schijnt prachtig, de zonsondergang is oorverdovend mooi.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten