vrijdag 6 december 2013

Ongerepte natuur: Sinharaja Forest


Vanuit Mirissa trekken we weer noordwaards. Al snel wordt het vlakke zeelandschap ingeruild door heuvels en bergen.
De temperatuur en vochtigheidsgehalte nemen toe en al zwetend trekken we met onze motoren door bos en theevelden waar het trpoische regenwoud zich omheen gevouwen heeft.


Prachtige natuur trekt aan ons voorbijen we klimmen hoger en hoger. Zo hoog, dat de wolken veranderen in regen.
In de gutsende regen dalen we af naar onze bestemming: het Sidharaja Forest, een stuk ongerept regenwoud. Een UNESCO heritage site, waar de sri lankezen zuinig op zijn.
Ondanks de regen trekt een waanzinnig landschap aan ons voorbij, de regen voorkomt dat we continu stoppen om foto's te maken, maar de beelden zullen voor altijd onderdeel van onze ziel zijn.

Helaas heeft technisch ongemak zoveel tijd gekost, dat we het laatste stuk in het donker rijden, we hopen de volgende ochtend meer te kunnen zien.


De dag erna vertrekken we nog verder noordwaards, we vervolgen onze weg door mooie natuur rubberplantages en theeplantages trekken aan ons voorbij. We stijgen nog een keer flink en komen in de wolken terecht en die laten al het water wat ze bezitten in onze al bezwete pakken glijden.
De uitzichten zijn prachtig, de wegen lastig.


Moe, maar voldaan komen we aan bij ons hotel. We zitten aan een prachtige stroomversnelling en genieten nog even van het natuurschoon voor we weer teruggaan naar de hectiek van de stad!


2 opmerkingen:

  1. Hoi Roberto!!! Het meelezen en meekijken is weer een feestje!!
    Motorrijden niet voor watjes??? Shiiiiiiit... :-)
    Doe voorzichtig en geniet, dan geniet ik van dit kijkje in de keuken.
    Ciao!!! Groeten, Harriet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahahaha! Wanneer ga je een keertje mee? USA? Lekker luxe ;>))

      Verwijderen