donderdag 28 november 2013

Motorrijden is niet voor watjes ;>))


Een beetje stram van de val van vorige dag stap ik op de motor.
We rijden eerst langs het Nederlandse fort in Jaffna. Een enorm complex wat momenteel met hulp van de nederlandse overheid gerestaureerd wordt.


Indrukwekkend te zien wat onze voorouders neer hebben laten zetten. Dit moet wel met hulp van slaven zijn gedaan, ongelooflijk wat een werk.
Dit fort is tot de jaren 90 van de vorige eeuw volledig intact geweest waarna in de oorlog het fort bijna volledig verwoest is. Er is ruim 100 dagen lang gevochten om dit fort.



We stappen weer op de motor en rijden na een tijdje langs een veld vol met waarschuwingsborden voor mijnen. Het schijnt, dat er een corridor van ruim 150 km aan mijnen is neergelegd om te voorkomen dat ook maar iemand kon oversteken.
Wat een werk is dit allemaal te verwijderen. Laten we hier maar niet in de bosjes piesen...


Na een tijdje rijden we een onverhard pad in en komen heerlijk aan onze offroad trekken. Allemaal mooie tracks en omdat het geregend heeft worden we al snel lekker roodbruin. Nu eens een keer niet op de huid ;>)


Het begint steeds harder te regenen en het nagel knippen zal vanavond erg makkelijk gaan, alles wordt lekker ingeweekt.


We genieten met volle teugen en moeten onderweg de gids nog even uit een bosje trekken..'sorry sir, little mistake...hahahahahahahahhaa' .

Wat me altijd opvalt aan dit soort reizen is dat de motorrijders die dit soort reizen doen geweldige bikkels zijn, die niet terugdeinzen voor een beetje avontuur, bikkelen en afzien.

Eerst een kwartier in de volle regen doorrijden en dan denken: 'toch maar even een regenjassie aan...'. Hahahahahaha! Gelukkig is het hier lekker warm en drogen we heerlijk op in de vervolgkilometers waarbij de Srilankese zon ons weer perfect droogt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten