donderdag 28 november 2013

Koning Willem-Alexander zou trots zijn..



De klappen van mijn uitlaat weerkaatsen tegen de rotswand.Aan de andere kant kijken een paar theeplukkers eerst verschrikt op voordat ze naar me beginnen te zwaaien.
Wauw, wat rijden we door een mooi gebied! De weggetjes meanderen door dit mooie gebied, even daarvoor stonden we op het hoogste punt en met een paar vakwerkhuisjes erbij zou je zweren in Oostenrijk te zijn.

Die ochtend vertrokken we uit Pollonaruwa en hebben onderweg kennis gemaakt met de vernuftigheid van dit volk als het gaat om water. Ruim 1500 jaar geleden groeven ze al een meer uit en maakten een dam om de rijstvelden het jaar rondom te voorzien van water.


Ze vangen het overal op en irrigeren hun velden. Watermanagement 'old-school', waar onze koning trots op zou zijn!
Het mooie aan Sri Lanka is, dat de mensen weliswaar arm zijn, maar het eten groeit letterlijk aan de kant van de weg en iedereen heeft dus ook eten!


We zakken af naar Kandy en komen weer in de drukte van de stad terug.

We doen mee met de lokale gebruiken en komen luid toeterend aan bij het hotel, waar een heerlijk zwembad het stof uit onze poriƫn spoelt.

Ondertussen staat een knap stukje bush-mechanics in de garage uit te rusten ;>))


1 opmerking:

  1. Hoi Robert,
    Geweldig die verhalen en prachtige foto's.Je weet het weer super te omschrijven allemaal..Veel groetjes van ons,en niet meer vallen hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen